Vertrouwenspunt Sport NOC*NSF




Als branche-instituut vindt NPZ/NRZ het bealngrijk dat zowel de professionals als de consumenten van de branche in vertrouwen met een deskundige kunnen praten en advies kunnen krijgen.

Vertrouwenspunt Sport
Om dit mogelijk te maken is met ingang van 1 mei 2010 het vetrouwenspunt Sport van het NOC*NSF beschikbaar voor de zwembranche. Bij dit meldpunt kun je met alle mogelijke vragen terecht.

Je kunt het Vertrouwenspunt Sport op drie manieren benaderen:
Telefoon: 0900 202 55 90 (€ 0,10 per minuut)
maandag t/m vrijdag 08.00 – 22.00 uur, zaterdag 12.00 – 16.00 uur

E-mail: vertrouwenspuntsport@nocnsf.nl

Websysteem: www.speakupfeedback.eu/web/vertrouwenspuntsport

Vertrouwelijk
Medewerkers van zwembaden, ouder(s), verzorger(s), leden van een zwemvereniging, eigenaren of medewerkers van een zwemschool, leerkrachten en anderen die betrokken zijn bij het zwemmen
kunnen vertrouwd, met iemand van buitenaf, praten, vragen stellen, twijfels of klachten uitspreken danwel om advies vragen.

Meer informatie
Het vertrouwenspunt Sport van NOC*NSF is onderdeel van een samenhangend stelsel van maatregelen dat in samenwerking met de sportbonden is opgezet en waar sinds 1996 aan wordt gewerkt.
Meer informatie vindt je op de site van het NOC*NSF.

www.nocnsf.nl/vertrouwenspunt 

Vertrouwenspersonen
De Vertrouwenspersoon is het eerste aanspreekpunt voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag en hier met iemand over wil praten. Naast het netwerk van vertrouwenscontactpersonen bij de verschillende sportbonden, is er bij NOC*NSF namens de gehele sport een landelijke poule vertrouwenspersonen. Zij doen de eerste opvang, maar bieden ook echt begeleiding. Zowel procedureel als inhoudelijk adviserend. Bedoeld voor slachtoffer, beschuldigde en mensen die zelf geen slachtoffer zijn, maar te maken krijgen met een vermoeden, melding of klacht (zoals een bestuurder of een vertrouwenscontactpersoon).
De vertrouwenspersoon luistert naar je verhaal en helpt je zoeken naar mogelijkheden om de situatie op te lossen. Informatie wordt vertrouwelijk behandeld en er gebeurt niets wat je niet weet. De vertrouwenspersoon kan je helpen om een klacht in te dienen bij de vereniging, sportbond of politie. Maar gewoon even praten kan ook.

Zeker bij de zwaardere incidenten is de hulp van een vertrouwenspersoon zeer wenselijk. Zij zijn bereikbaar via het Vertrouwenspunt Sport.








 
Terug naar boven