Geslaagd Zeelandweekend duikteam

27 mei 2018
www.gemertsewatervrienden.nl

Afgelopen vrijdagochtend vroeg zijn 15 duikers van de Gemertse Watervrienden afgereisd naar Bruinisse  om te beginnen aan het jaarlijkse duikweekend. Aangekomen in Zeeland werd  meteen de eerste duik gemaakt op de duikstek Zoetersbout. Het was een mooie duik om het weekend te beginnen. Zoetersbout staat bekend om een zeer gevarieerd onderwaterleven met zeeslakken, sepiola’s, grote kreeften en een weelderig planten leven.

Na een korte evaluatie van de duik, die bij alle buddyparen goed was verlopen, zijn de boodschappen gedaan voor het weekend. Alle uitrustingen weer gecontroleerd en flessen gevuld, waarna het tijd voor de tweede duik. De tweede duik was gepland bij de Zeelandbrug.  Omdat er bij de brug altijd stroming heerst, mag deze duik in het logboek ook worden aangemerkt als een stromingsduik. Bij dit soort duiken zwemt de duiker eerst een stuk tegen de stroming in, om daarna met de stroming terug drijven naar de duiktrap. Ook hier werden vele onderwaterdieren gespot. Deze duik verliep uitstekend en na de evaluatie reisde de ploeg af richting het Gemaal in Dreischoor.

De derde, en laatste duik van de dag was hier gepland. Bij het gemaal staan twee volop begroeide palen, met anemonen, zaksponsen en zakpijpen. Aan het einde van de duik bij bovenkomst was de schemer al ingevallen en was het intussen erg mistig geworden. Snel alle spullen ingeladen en terug naar de accommodatie. Daar aangekomen zijn alle duiken van de dag nog een keer doorgesproken onder het genot van hapje en drankje.

Zaterdagochtend na een stevig ontbijt vertrok de groep wederom naar Dreischor, om hier twee duiken te maken. De eerste duik heeft elke duiker de schredesprong van de steiger kunnen oefenen. Tussen de duiken door had de organisatie een lekkere lunch geregeld. De tweede duik was ook hier gepland, omdat het een erg mooie omgeving is. Hongerig geworden van het duiken, heeft de groep lekker gebarbecued in de Zeeuwse zon. In de avond hadden de instructeurs nog een interessante en leerzame presentatie over het onderwaterleven in de Zeeuwse wateren.

Zondag was het de bedoeling om een duik te gaan  maken bij de duikstek  Anna Jacobapolder. Deze duikstek staat bekend om de mosselcultuur. Hier wilden de instructeurs laten zien hoe de mosselen groeien. Helaas bij aankomst was er een mosselvisser met 2 boten aan het werken. Om de veiligheid van de groep te waarborgen is besloten de duik te verplaatsen naar het Engelenmeer in Vlijmen, dit is een zoetwater plas op de weg richting huis. Na een mooie duik zijn de duikspullen schoongemaakt en ontdaan van het zoute water en is de groep teruggekeerd naar Gemert.

 

Er kan teruggekeken worden op weer een zeer geslaagd duikweekend, met prachtig weer, en mooie duiken. Op naar het volgende evenement “Duik Laarbeek schoon” wat wordt gehouden op zondag 3 juni om 10.00 bij de passantenhaven in Aarle-Rixtel.



 
www.gemertsewatervrienden.nl

Paasactiviteit kinderen

23 april 2019
Zaterdag 13 april hebben we een leuke paasspeurtocht gelopen. We zijn met heel veel kinderen naar de Erpse bossen geweest.… Meer >
 
www.gemertsewatervrienden.nl
Zwemvereniging Gemertse Watervrienden is sinds 2015 al één van de eerste verenigingen in het zuiden Licentiehouder Nationale… Meer >
 
www.gemertsewatervrienden.nl
Op dinsdag 9 april werd de 47e Algemene Ledenvergadering van Zwemvereniging Gemertse Watervrienden gehouden in de… Meer >
 
www.gemertsewatervrienden.nl
Sinds enkele jaren is er binnen onze eigen gemeente een unieke duiklocatie en wel bij de Bakelse plassen in Milheeze. Vier verenigingen… Meer >
 
www.gemertsewatervrienden.nl
Leden van Rabobank Peel Noord kunnen vijf unieke stemmen uitbrengen op hun favoriete clubs. Elke stem is geld waard!  Breng… Meer >
 
www.gemertsewatervrienden.nl

Carnavalsbal jeugd

24 februari 2019
Afgelopen zaterdag, 23 februari, hebben wij alvast het carnavalsfeest gevierd. Samen met ruim 40 kinderen hebben we er een gezellige… Meer >
 
 
 
 
01-01-2019 Meer >
 
 
 
09-10-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven