Aqua joggen


Aquajoggen is een vorm van fitness, waarbij je met behulp van een ‘wetbelt’ (drijfriem) rechtop in het water blijft.
Hierdoor kunnen de oefeningen gewichtloos uitgevoerd worden.

Wetbelt

Aquajoggen heeft een groot aantal voordelen:
 

Uitdagend en afwisselen

Iedere week is er een uitdagende training waarbij diverse oefenmaterialen gebruikt worden. De workoutmuziek motiveert om het tempo lekker hoog te houden. We hebben een enthousiast team van aquajogging-instructeurs. Samen zorgen zij ervoor dat er iedere week een training wordt gegeven vol variatie.
 

Total body workout

Alle spieren worden getraind zonder de gewrichten te belasten. De kans op blessures is dan ook minimaal. Bij sporten in het water verbrandt uw lichaam door de weerstand van het water en het op temperatuur houden van het lichaam 40% meer calorieën vergeleken met dezelfde bewegingen uitvoeren op het droge.
 

Laagdrempelig

Om een les mee te doen met aquajoggen, hoeft u niet (goed) te kunnen zwemmen. Of u nu aan uw conditie wil werken, wil revalideren of gezellig in beweging wil blijven, het kan allemaal bij de Gemertse Watervrienden. U bepaalt uiteindelijk zelf de intensiteit van de training.      U bent welkom om een proefles mee te doen, om te kijken of het iets voor u is.
 

Motiverend

Sporten op een vaste tijd en in een vaste groep is heel motiverend. Binnen de groep is het mogelijk om flink te trainen, maar er is ook zeker ruimte voor gezelligheid en sociale contacten.
 
Het aquajoggen bij de Gemertse Watervrienden is op woensdagavond, verdeeld in twee groepen: 21.00 – 21.30 en 21.30 – 22.00. De lessen zijn dus 30 minuten lang. Het is mogelijk om naast het aquajoggen ook een half uur vrij te zwemmen. U gaat dan bijv. van 21.00 – 21.30 aquajoggen en aansluitend tot 22.00 vrij zwemmen.
 
Wanneer u interesse heeft in aquajoggen bij de Gemertse Watervrienden, kom dan eens vrijblijvend een kijkje nemen op de woensdagavond.


Het aquajog-team.
Terug naar boven