Vrijwilliger worden bij GWV

Zwemvereniging Gemertse Watervrienden, is een vereniging die geheel draait op de inzet van vrijwilligers. Op dit moment bestaat ons vrijwilligersteam uit 45 personen, die er voor zorgen dat al onze leden zich thuis voelen bij de vereniging. Ondanks dat we beschikken over deze 45 personen, zijn we altijd opzoek naar nieuwe vrijwilligers die het leuk vinden om zich in te zetten voor de belangen van de vereniging.

Vrijwilliger zijn kan in alle gelederen van de vereniging. Hieronder vindt je de omschrijvingen van de functies waar we op dit moment naar opzoek zijn.

Heb je interesse om ons team te komen versterken, dan stuur je een berichtje naar het volgende mailadres tc@gemertsewatervrienden.nl we nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.
 

Balie bemanning Woensdagavond:

Als baliemedewerker van de Gemertse Watervrienden maak je deel uit van een enthousiast team van vrijwilligers. Het grootste deel ervan geeft les in het zwembad. De baliemedewerker zorgt ervoor, dat de leden en eventuele ouders/verzorgers of mogelijk nieuwe leden goed opgevangen worden, wanneer ze binnenkomen en wanneer ze weer naar huis gaan. Je bent verantwoordelijk voor de aanwezigheids registratie. De registratie wordt gedaan middels pasjes die gescand worden binnen ons systeem. Je bent het aanspreekpunt voor onze leden, en je zorgt ervoor dat de vragen van de leden bij de juiste personen/afdelingen terechtkomen.

Wat verwachten we van onze nieuwe baliemedewerker

Je bent vriendelijk, kalm en sociaal en je kunt omgaan met computers. Je vindt het contact met mensen prettig. 
Je bent beschikbaar op de woensdagavond van 19.00 tot  22.00.

 

Legever Aquajogging woensdagavond:

Zwemverenging Gemertse Watervrienden biedt op woensdagavond aquajogging voor volwassenen aan. Dit is een vorm van fitnessen, waarbij je met behulp van een "wetbelt" (drijfriem) rechtop in het water blijft. We geven wekelijks les (op muziek) aan twee groepen aquajoggers. De eerste groep start om 21.00 uur, de andere om 21.30 uur. We hebben een enthousiast team instructeurs aquajogging, die rouleren binnen het lesschema. Op dit moment zijn we op zoek naar iemand die het team komt versterken.

Wat verwachten we van onze nieuwe lesgever aquajogging

Kennis van aquajogging is niet noodzakelijk, sport achtergrond is wel handig. Je bent in staat om - na een aantal weken "in leren" door het team van instructeurs - zelfstandig lessen aquajogging te geven. Binnen het roulatieschema is het de bedoeling dat je 1-2 keer per maand een lesavond voor je rekening nemen. Tijdsindicatie voor de lessen is van 20.45 - 22.10.
 


Lesgever Zwemles jeugd op de zaterdagochtend:

Wij zijn op zoek naar (liefst ervaren) zweminstructeurs die ons vrijwilligersteam komen versterken. Naast een enthousiast team hebben we sinds 2015 de Licentie Zwem-ABC in ons bezit. Deze licentie betekent dat we instaan voor de kwaliteit van onze lesgevers. Opleiding volgen via de vereniging is géén probleem. Doorgroeien tot lesgever Zwem-ABC, niveau 3 en gelijkwaardig aan betaalde zwemlesinstructeurs,  behoort tot de mogelijkheden.

Wat verwachten we van onze nieuwe lesgever

Je bent een zweminstructeur met een opleiding, of bent bereid de opleiding te gaan volgen. Liefst enige jaren ervaring met het geven van zwemles aan kinderen. Je bent enthousiast en wilt groepjes kinderen begeleiden zodat ze uiteindelijk hun diploma kunnen behalen. De lessen worden gegeven op de zaterdagochtend van 8.30 - 11.10. Ben je alleen om de andere zaterdag beschikbaar, vanwege bijvoorbeeld ploegendiensten, is dit voor ons géén probleem.
 


Wat bieden/vragen wij als vereniging:

  • Werken in een enthousiast team vrijwilligers;
  • Reiskostenvergoeding voor vrijwilligers van buiten Gemert;
  • WA en ongevallenverzekering: ja, vrijwilligersverzekering
  • Begeleiding door deskundige opleiders/begeleiders;
  • Scholing kan/dient te worden gevolgd indien nodig;
  • Voor de aannameprocedure vragen wij een VOG aan voor al onze vrijwilligers;
Verder is het mogelijk om in overleg met het bestuur en de technische commissie, cursussen te volgen. Vrijwilligers die zich trouw inzetten voor de vereniging, kunnen deel uit gaan maken van het vrijwilligerskader. Kaderleden krijgen jaarlijks een presentje voor hun verjaardag, met kerst en Pasen. Jaarlijks zijn er enkele kaderavonden, die zowel informatief als gezellig zijn.
 
Terug naar boven